galopep

Alla inlägg under april 2013

Av Bea Andela - 15 april 2013 11:57

Dagarna går fort. Har hunnit med att åka till Sissi Lilja och visa Galope, tyvärr var Sissi lite sen så han blev väldigt trött. Men det blev ett ok träningspass, där vi checka av gångarterna och formen. Fick godkänt,och att detta skulle passa mig och min ridning. Galope var lite uppspelt när vi lasta ur, det är många hästar i hagarna runt parkeringen på Liljas anläggning. Men jag hade ju Willy med så det gick bra att plocka av transportskydd och täcket. Måste säga att jag älskar denna häst och vi har bara haft honom hemma i 2 veckor.
Galope uppskattar mer och mer våra stunder av pyssel och han har hela tiden full koll på vart hans Matte är.
Vi jobbar vidare på konditionen och våra skogsturer.
Och jag tror att vi trivs lika mycket båda två, är så tacksam för att vi fick köpa denna häst.
Efter träningen hos Sissi har jag mått lite så där i kroppen, det blev lite för mycket. Men då Willy varit med och jobbat Grålle så går det lite lättare, och just nu är det ju uppbyggnad av både Grålle Galope och Matte.
När nu tävlingssäsongen är igång måste jag säga att suget att komma igång och ut och tävla är STORT!
Och tänk vilken höstsäsong jag ska ha med så fina hästar och då är nog Gullan åxå klar för att visa sig.
Funderar om jag ska göra en presentation av våra hästar , är det någon som vill de?

ANNONS
Av Bea Andela - 11 april 2013 09:43

Idag ville inte min kropp alls, svårt att äta frukost. Idag skulle jag till sjukgymnasten igen och handmottagningen ( med tummen).
Hos sjukgymnasten gick det rätt bra fick lite nya övningar, men han tycker jag ska kontakta läkaren då jag har ont i nacken och fått tillbaka några symtom.
Sen var de dax för tummen, gick väl så där, dom kunde inget göra för den är för dålig. Finns troligtvis bara en sak att göra och de är att steloperera den, känns ju inget kul att börja trassla med operationer och skit igen NU VILL JAG JU RIDA .
Men det är nog så att det är ända sättet att bli av med värken och kunna få ett bra grepp med den ( eller bättre) ... Ja det va allt om trasslet med tummen , detta gör mig ledsen.
Tur jag har världens bästa gråa pojkar.
Efter en lite deppig dag gick jag ut och ryktade Galope stod läääänge och pysslade tränade på,att fläta hans man. Trotts att den var full av pälsglans för att kunna reda ut den fick jag flätan att sitta hela mitt rid pass.
Idag gick han sin skogsrunda med stort självförtroende och var väldigt på, med öronen fram och spana vad som skulle komma efter nästa krök. Lilla backen ner som han gått göööör sakta i , fick jag bromsa honom lite i nu, kul!
När vi kom till vattnet var det tjohooo va skoj matte, och han travade ut och sen lekte han med vattnet så jag blev blöt igen.
När vi kom tillbaka började de skymma så det blev bråttom att sadla Grålle, han har ju inte varit så rolig att rida nu efter vilan, han blir ju så het och det är inte bra för min nacke med alla dessa luftsprång. Men idag var han fin och jag kunde känna lite av den fina trav vi hade jobbat upp innan mitt ridavbrott, och då är han sååå fin att sitta på. Sen brast det lite efter galoppen då han blev lite vild igen, men vi hitta tillbaka. Klockan 20,30 klev jag av Grålle och efter allt var klart i stallet nattade jag dom och äntligen var det tid för mig att få lite mat ( fast först alla hundarna)
Imorgon kommer äntligen Willy hem från Umeå, så skönt.

ANNONS
Av Bea Andela - 9 april 2013 20:57

Huvudvärken lyckades jag bota, jiiipiii!
Tog en PW med Jack & Eroz och när vi gick i väg stod en ren blank Galope i sin hage och tittade långt efter oss. Hundarna och jag gick 45 minuter och njöt i solen hittade fler Tussilago som tittat fram, blir lycklig inombords av dessa som gula blommor. När vi kom hem igen var det INTE en blank Galope som vänta, skoja med mig att han lyckats rulla sig ordentligt i leran (vårens baksida ) och den rena fina manen var som rastaflätor av lera...
Efter mycket möda att få honom ren sadlade jag och hoppa upp, kom på mig själv med att jag sitter och ler på hans rygg :)
Turen gick genom skogen och ut på vårat bete och sen över lilla diket som han hoppar lätt som en plätt nu, duktig Galope !
Sen kom vi fram till det farliga vattnet ( smältvatten som bildat en stor damm ) och idag hoppa han rätt ut och började leka med fram benen så jag blev helt dyngblöt, så söt han är fina hästen.


Sen var det Grålles tur att ta samma runda. Han går ju under namnet broderbråttom och idag var en sån dag , satan så het han är den hästen, men stundtals fin.
Nu är det rätt skönt i soffan, tar lite imot att gå ut och natta dom och ta in 3 åringarna, 1 2 3 bara att ta satts och gå ut.
Bjuder på bilder på Galope plaskar i vatten

Sol

Av Bea Andela - 9 april 2013 10:09

Dagen började med en huvudvärk från helvetet, som behandlades med dubbel Treo Kaffe & 1 RedBull.
Huvudvärken borta och hästarna står och solar i morgonsolen , underbart vad skönt den värmer redan!
Mina stallkatter njuter i fulla drag av solen längs med stallväggen och några roar sig med att klättra.
Lite pyssel inne och så att dagsmejan får göra sitt, är sten hårt i backen efter ännu en kall natt.
Bjuder på bilder på min underbara luddiga Sudden & stolta Edward "Lelle" Gal

Av Bea Andela - 8 april 2013 10:31

Jag verkligen älskar att mysa med mina hästar.
I morse när jag skulle släppa ut hästarna så låg båda dom Grå pojkarna och sov. Och jag gillar ju att kunna gå in och mysa när dom ligger ner, Galope har varit lite skeptisk till detta tilltag. Men idag låg han kvar och jag gick in och satte mig hos honom och klia honom i pannan, han la huvudet i mitt knä och blundade och jag kunde pussa honom på ögonlocket. Solen skiner in i hans box så det är skönt där i halmen, för ett ögonblick undrade jag om han var sjuk?
Men när jag reste mig ställde han sig upp och ruskade på sig och var precis som vanligt.
Gick in och tog en kel stund med Grålle åxå, han blir skit sur om han inte får uppmärksamhet.
Och när alla var utsläppta var det dax för Matte att få en kopp kaffe och frukost.

Av Bea Andela - 8 april 2013 08:38

Sista dagen innan Willys resa till Umeå, så vi måste hämta havre. Jag har ju inte gjort de sen operationen får ju inte lyfta, och vi öser ju havre från en vagn ner i våra tunnor så det blir lite att lyfta. Sagt och gjort hjälpte jag Willy idag, och det kosta lite på kroppen.
Efter lunch och fika tog vi och fixade våra grå pojkar så dom var redo för en tur i solen.
Vi tog rundan där jag haft lite problem med allt smältvatten. Men nu med Grålle som drag hjälp skulle det gå mycket lättare, väl framme vid vattnet stod Galope först helt still med stora ögon och tittade på Grålle som vandrade ut i vattnet. När han funderat tog han sen i ända från tårna och tog ett JÄTTE språng ut i vattnet, men det är så stort så det går inte att hoppa över utan han landa i vattnet! Han blev som förstelnad och jag vänta med spänning på hur han skulle lösa detta, han böjde på halsen och tittade storögt på detta som plaska runt hans hovar. Då kom Grålle och hämta upp oss så han vågade röra sig. Som den kloka häst han är vände vi sen och han traska rakt ut utan problem. Han är så godmodig så jag blir helt rörd min fina Galope.
När vi kom hem blev det att gå in i sin box och äta.
Och vi människor pysslade med annat.
Senare blev det att tvätta man och svans och oj så vit svansen blev, och manen blev silvrig. Vad sen Galope igentligen tyckte om detta tilltag ska vi inte prata om, men när det var klart och han fick komma in i nyhalmad box var han rätt nöjd. Trodde aldrig han skulle sluta rulla sig, han såg ut som ett troll. Kunde inte föreställa mig i min vildaste fantasi att så mycket halm kunde fastna i en man och svans..........

Av Bea Andela - 6 april 2013 17:26

Spända var nog både Willy och jag när vi skulle sadla ut dom båda grå på en gemensam tur i skogen. Då Grålle är ranghög som attan kändes de lite spännande att rida ut ihop. Vi ställde varsin grå på gången och Galope var otålig och bufflig. Och Grålle stod som ett tänt ljus. Japp sadlade och klara var de bara att swinga sig upp, först jag på Galope och sen Willy på Grålle. Första biten red jag först, efter 500m red Willy om ,sen låg jag snett bakom och de har aldrig varit så lätt att hitta galoppknappen som nu. Det gick gööör bra och jag är så lycklig!
En mycket trött Galope fick gå in i sin box och äta, medan Grålle var lite lätt uppvärmd, så han fick gå ut och sätta unghästen på plats.
Och vi är värda kaffe och bulle.
Tänk att en häst kan göra en så glad!
Tror de vankas kärlek banne mig !

Av Bea Andela - 6 april 2013 17:12

Så var öronen trimmade inget ludd kvar!
Fast det kosta en knapp i ridbyxorna .

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se