galopep

Alla inlägg under april 2013

Sol

Av Bea Andela - 21 april 2013 14:30

Sitter i solen och njuter med en kopp kaffe. Innan kaffet fick Grålle nya skor. Och strax ska vi gå och borsta av våra grå springare och ta en tur i solen.
Bjuder på före och efter bilder på Galopes svans.

ANNONS
Av Bea Andela - 19 april 2013 19:24

Igår var vi då och gjorde våran första träning för Lotta Esping. Det var en taggad hingst vi lasta ur på Rappestads stallplan, och det var lite pyssel att få till all utrustning som skulle av och på.
Sen var matte upp i sadeln, och han var lite på tårna, spanade på hästarna i hagarna. När vi kom in i ridhuset satt Lotta och red ett sto, men inne i ridhuset var han på jobbet och sa inte något.
Vi jobbade sen med rakriktning och att han skulle gå med jämn bjudning fram till handen. Öppnatänk längs långsidan i både trav och galopp. Allt gick som jag tänkt och nu är det bara att jobba styrka. Christine kom in och kolla på våran fina häst och vi fick beröm för honom, kul när det kommer från duktiga ridmänniskor!

Idag har han fått vila och det har blivit pyssel och kel, han börjar bli en riktig kelgris.

ANNONS
Av Bea Andela - 18 april 2013 13:41

Idag blev det ett annat Döbbert med grönt bling. Tyvärr för långt bett , men brunt med vitfodring. Vad tycks ?

Av Bea Andela - 17 april 2013 21:43

Blev att prova in ett kandar till Galope idag det blev Isabell Werth kandaret , tycker han var jätte fin i de, måste bara skaffa en kortare stång. Det blev en tur i skogen på de, han kändes lite matt idag. Så när vi kom hem blev det ett hel bad så han är ren och fin imorgon. Svansen börjar bli riktigt fin nu efter alla tvättat med lila schampo.
Efter de blev det en tur i solnedgången på Grålle som var så laddad, men fin.
Nu är jag helt slut då jag haft huvudvärk hela dagen, skönt att Willy kommer hem i natt!

Av Bea Andela - 17 april 2013 11:02

Idag var det ett soligt varmt Östergötland men blåsigt, och just idag gillar jag blåsten då det torkar upp snabbare. Vid utsläppet var det hela 10+ , jag mår så mycket bättre i kroppen när det är varmt.
När jag släppte ut Galope idag tog jag ett vanligt repgrimmskaft då jag tycker han går och tjafsar lite med kedjan ( sen gillar jag ju inte att behöva ha kedja på hästar) och han går ju i hagen längst bort och går ut sist. Men min Kung var duktig och tog tillsägelsen utan kedja lycklig Matte! Sen givetvis är det kedja som gäller när man är ute och åker med honom.
När vi kom fram till hagen så är han blixt snabb och lägger huvudet lite på sned, för han vet att Matte har godis i fickan. Och denna Kunglighet är lite kräsen se köpta äpple som jag hade skurna i bitar igår , de duger inte då spottar han. NÄÄÄ det ska va dom fyrkantiga som smakar Rosemarin, Timjan då är han nöjd. Konstigt så snabbt dom får nya vanor, tror inte han fick godis i tid och otid innan.
När jag väl stängde grinden gick det i ilfart ut till det lerigaste stället och det var som om något slog av benen på honom, en mycket lerig men nöjd hingst titta sen på sin Matte.

Av Bea Andela - 16 april 2013 22:23

Idag har varit en helt otrolig dag så varmt och skönt ute. Har tillbringat dagen med att räfsa löv och snygga till nu när snön äntligen smält! Och så har jag väntat på att Patrik ska komma med hösilage. Det lär ju gå åt mer nu när våren har låtit oss vänta , tror ju inte på betessläpp om 3 veckor. Och sen har vi ju den ena 3 åringen skadad så vi får se när dom kommer ut.
Jag fullkomligt ÄLSKAR att vara ute nyss kommit in och klockan är 22 och 10 grader varmt ute. Saknar dock Älskingen som är i Tyskland , ska bli skönt att han har 2 dagars semester när han kommer hem.
Galope har fått gå ute läääääänge idag, och sen in och pysslas om. Blev omsorgsfull ryktning jag är ju lite gammaldags jag gillar ryktborste och skrapa. Men det måste va en riktig ryktborste med tagel , min gamla är bäst. Köpt en ny likadan men näää inte lika bra.
När sadel beskydd och boots var på och jag färdigklädd var det bara att tränsa och hoppa upp. Provade idag det bruna rundsydda Döbbert på Galope, kan inte bestämma om han ska ha svart eller brunt.
Blev en tur genom skogen och ut på vårat bete, de hade torkat upp bra på den bortre ändan så jag kunde trimma lite där. Blev lite galopp jobb på volt , vilket han tycker är jobbigt och vill gärna flyta ut och inte hålla volt spåret. Spårar jätte bra i trav jobbet och ganska lätt att ställa om. Till hans stora fasa ligger det några stockar som man kan hoppa, dom var gör läskiga. Så nä han är nog inget terrängämne, men han är duktig med att gå i vattnet nu.
Bild på Galope i det bruna Döbbert.

Av Bea Andela - 15 april 2013 22:06

Idag har Sambon åkt till Tyskland på möte, så jag är ensam.
Idag har det varit riktigt varmt i luften trotts lite regn, kvällen har varit helt underbar så,alla hästarna har varit ute länge. Och när det väl var dax att ta in dom blev det att spola ALLA ben, det finns 2 i stallet som inte gillar att bli spolade på benen med kallt vatten, då övar dom på piaff. Det är givetvis kung Galope och den stora skarpa damen Precious "Gullan" om man spolar kallt och står inom räckhåll får man passa sig, hon talar klar och tydligt om att det inte är ok. Så det smidigaste är dessa 2 högheter får ljummet vatten då är det lugnt. Mycket ryktande blev det då alla fick sin stund.
Idag har jag köpt 2 olika pälsglans mitt vanliga Verdus och ett annat det går mycket i Galopes man så den inte slits. Ska bli intressant och se vilket som är bäst, någon som har bra förslag på vad ni använder?
På Grålle har jag alltid massor pälsglans då han har riktigt tjock fin svans <3 . Så jag är nog en stor konsument, fniss

Av Bea Andela - 15 april 2013 21:46

http://www.pepinopre.com/C125729F005469E0/1/C189F541CF3AF224C125764C00691328.html

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se