galopep

Alla inlägg den 8 april 2013

Av Bea Andela - 8 april 2013 10:31

Jag verkligen älskar att mysa med mina hästar.
I morse när jag skulle släppa ut hästarna så låg båda dom Grå pojkarna och sov. Och jag gillar ju att kunna gå in och mysa när dom ligger ner, Galope har varit lite skeptisk till detta tilltag. Men idag låg han kvar och jag gick in och satte mig hos honom och klia honom i pannan, han la huvudet i mitt knä och blundade och jag kunde pussa honom på ögonlocket. Solen skiner in i hans box så det är skönt där i halmen, för ett ögonblick undrade jag om han var sjuk?
Men när jag reste mig ställde han sig upp och ruskade på sig och var precis som vanligt.
Gick in och tog en kel stund med Grålle åxå, han blir skit sur om han inte får uppmärksamhet.
Och när alla var utsläppta var det dax för Matte att få en kopp kaffe och frukost.

Av Bea Andela - 8 april 2013 08:38

Sista dagen innan Willys resa till Umeå, så vi måste hämta havre. Jag har ju inte gjort de sen operationen får ju inte lyfta, och vi öser ju havre från en vagn ner i våra tunnor så det blir lite att lyfta. Sagt och gjort hjälpte jag Willy idag, och det kosta lite på kroppen.
Efter lunch och fika tog vi och fixade våra grå pojkar så dom var redo för en tur i solen.
Vi tog rundan där jag haft lite problem med allt smältvatten. Men nu med Grålle som drag hjälp skulle det gå mycket lättare, väl framme vid vattnet stod Galope först helt still med stora ögon och tittade på Grålle som vandrade ut i vattnet. När han funderat tog han sen i ända från tårna och tog ett JÄTTE språng ut i vattnet, men det är så stort så det går inte att hoppa över utan han landa i vattnet! Han blev som förstelnad och jag vänta med spänning på hur han skulle lösa detta, han böjde på halsen och tittade storögt på detta som plaska runt hans hovar. Då kom Grålle och hämta upp oss så han vågade röra sig. Som den kloka häst han är vände vi sen och han traska rakt ut utan problem. Han är så godmodig så jag blir helt rörd min fina Galope.
När vi kom hem blev det att gå in i sin box och äta.
Och vi människor pysslade med annat.
Senare blev det att tvätta man och svans och oj så vit svansen blev, och manen blev silvrig. Vad sen Galope igentligen tyckte om detta tilltag ska vi inte prata om, men när det var klart och han fick komma in i nyhalmad box var han rätt nöjd. Trodde aldrig han skulle sluta rulla sig, han såg ut som ett troll. Kunde inte föreställa mig i min vildaste fantasi att så mycket halm kunde fastna i en man och svans..........

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards