galopep

Senaste inläggen

Av Bea Andela - 29 juni 2014 23:28

Ja idag har jag varit och tävlat min fantastiska hingst. Och jag är så besviken på mig själv, hur dum får man va vid min ålder borde man veta bättre...
Första klassen som var LA:3 var en ren katastrof och allt var mitt fel. Jag borde vetat bättre än att ta utrustning som inte är provad på träning. Av ren fåfänga tog jag en nosgrimma han inte haft innan och den va för kort i nackremmen vilket gjorde att den tryckte mot bettet och han var inte nöjd gapade och gick med tungan över hela programmet och ändå fick vi strax över 60% med en felridning. Eller ja så fel va de inte jag red en lång diagonal i galopplängningen och det skulle va kort diagonal, surt när han gjorde den bästa någonsin men -2 poäng.
Start nr 2 och första gången han fick gå 2 klasser samma dag och debut i MSVC. Hade bytt nosgrimma och var väldigt ödmjuk och klappade på min fina häst att han ställde upp trotts att det blev så tokigt i första. Han var lite matt och blev lite låg i formen men gjorde mycket bra men missade slutorna och halten in plus enkla bytena koff 2 så det kosta mycket, men det blev godkänt 61,1% så nu är debuten gjord ! Nu tränar vi vidare mot Laholm

ANNONS
Av Bea Andela - 27 juni 2014 11:29

Det finns inga ord för hur mycket jag älskar Galope, tänk att vi hitta varandra. Där den 16 december 2012 det var kärlek vid första ögonkastet.
Igår tränade jag för Nina och det var focus på mig att jag ska rida mindre och för mig är det jätte jobbigt att koncentrera mig på att göra ingenting :)
Men han var så fin fram till handen och jobbade fint genom hela kroppen och hade ett härligt gung att sitta på.
Och i dag på morgonen fortsatte vi med att ha honom så loss och lösgjord (alltså inte spänna bågen som jag så lätt hör ) focus idag var att rida igenom helgens program och träna på skolorna. Och jag har aldrig ridit igenom MSVC:1 hela programmet på rätt mått. Och oj så fint Kungen gjorde de lätt som en plätt !
Och det roliga är att han har börjat att fatta det här med travlängningar att man ska va kvar
I takten och sträcka på frambenen och sätt rumpan under sig utan att ändra takten inte så många steg men det är på rätt väg.
Och dom enkla ( svåra ) bytena satt bra idag , var väl bara slutan i programmet som jag inte satte.
Men vi avslutade med skolorna och då dela upp dom i trappa, dvs öppna några steg sen diagonal sluta och öppna osv och han blev super fin.
Nu känner jag mig bättre till mods inför helgen, jag har ju varit lite i en ridsvacka men tack vare Mentalträning har jag kommit ur den. Tack Nina för all hjälp nu känner jag mig laddad och på rätt väg.
Gå in och titta på http://tranarbloggen.se/ och läs om Mentalcoching .

Lev väl och rid vackert !

ANNONS
Av Bea Andela - 26 juni 2014 10:03

Att få vakna utan huvudvärk är en ynnest!
Har börjat dagen med att köra upp Grålle och Gullan på gräset. Och sen en promenad med Galope så han får beta gräs. Nu en underbar frukost i SOLEN som består av sesamknäcke med Västerbotten , yoghurt , musslie, nektarin, mandarinjuice och en kaffe med skummad mjölk. Ibland är livet underbart ....

Lev väl och rid vackert !

Av Bea Andela - 25 juni 2014 20:42

Igår hade jag ut en fotograf som tog fina bilder på mig och Galope. Det var en ny bekantskap en ung trevlig fotograf som heter Ronja Nyman, kan verkligen rekommendera henne. Här är ett smak prov på hennes fina bilder.

Rid väl och lev vackert !

Av Bea Andela - 25 juni 2014 16:40

Bara för att jag skrev att jag va trött på att slå mig och var as sur på Älgen,,så får man en mängd kommentarer om att skaffa medryttar ???? Hallå jag har MINA hästar för att jag VILL rida och inte för att någon annan ska sitta på dom. Och kan jag inte rida ska jag inte ha dom !
Man får bli trött på de ibland , orken tryter inland på mig ,, gör den aldrig de på Er ?
Nä mycket märkliga kommentarer tänker inte ens publicera dom, bara så ni vet !

Av Bea Andela - 24 juni 2014 08:51

Godmorgon ! Jag har överlevt natten och mår rätt ok, lite mörbultad och öm. Inget mer blod från örat och bara lite öm där jag blev träffad och vet ni jag vakna utan huvudvärk undrar om något slogs tillrätta :)
Hur som nä jag kan inte sälja och va utan mina älskade hästar !
Ny dag , nu tar jag tag i den och den totalt trasiga hoven efter att Grålle varit skärrad för älgfan!!!!!!

Mellis har övervakat matte och har sett till att hon sovit gott.

Lev väl och rid vackert !

Av Bea Andela - 23 juni 2014 21:43

Det som inte får hända hände, jag är ju ensam då Willy är i Norge. Jag skulle ta in Grålle och Gullan från betet, körde upp och ropa på dom och tog dom och skulle gå till trailern som jag brukar. Men just nu kom en älg jävel genom skogen och Gullan tog ett jätte språng rakt över mig och på något sätt fick jag en smäll i skallen kasade en bit men orkade inte hålla två skenande hästar. I full sula upp på vägen galoppera dom iväg,,,,,, jag tog mig upp på benen och ropa på Grålle som vände och kom. Lyckades ta honom i grimman då det inte fanns något grimmskaft kvar, och gick mot trailern då kom Gullan och jag fick tag i henne åxå in med dom i trailern och satte mig i bilen, kan säga att jag såg suddigt. Körde mina 2 km hem och blev sittandes i bilen och kände att det fan blod från vänster öra... Satt en stund innan jag lyckades få av hästarna och in med dom i stallet. Mår så där....
Alltså jag är så trött på att ha ont och börjar ledsna ordentligt på de här nu, är nog i det läget att det är dax att lägga av nu, sälja rubbet .

Nä så är de ........... Min ork är slut.

Av Bea Andela - 23 juni 2014 20:45

   

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se