galopep

Senaste inläggen

Av Bea Andela - 1 augusti 2014 22:28

Imorgon är det den 2 Augusti och för 26 år sen fick jag en dotter som heter Ida.
Hon finns inte mer och det gör fortfarande för ont att prata om, men ibland måste jag.
Det började den 2 Augusti 1988 , 7 1/2 vecka för tidigt kom hon till världen. Jag var ung och var ensam och gravid. Efter en tråkig separation träffade jag en kille som jag mådde bra med , ja jag kan inte ljuga i efterhand. Men tyvärr visade det sig att han inte alls var någon bra männinska , den 2 Oktober 1990 mördade han min dotter och det känns fortfarande för jävlig. Ni vill säkert inte höra om det här men någonstans måste jag få ventilera och detta är min blogg och ni behöver inte läsa...
Många säger att tiden läker alla sår, och jag blir skogstokig när någon säger så..... Nääää det finns ingen tid som kan läka detta stora sår i min själ och mitt hjärta, man lär sig leva med de. Och det är väl detta som gjort att jag är den där konstiga tjejen, den där som lever med sina djur och är helt insnöad på hästar. Hästar ljuger inte och det finns inget eller ingen som ger mig sån ro som hästarna. Jag kämpar varje dag mot gråten och sorgen som bor i mitt bröst, medan Tommy
Lindström som han heter bor i MunkaLjungby med fru och ett litet barn , ja Idas mördare heter så ,han hette Olin förr. Och jag hymlar inte med hans namn han är dömd oavsett om han suttit sin tid i fängelse så har han likförbannat mördat min dotter.
Ibland kan jag inte låta bli att drömma mig bort och drömma om hur allt skulle varit nu om min dotter funnits vid min sida,,,,drömma mig bort och slippa hålet i mitt hjärta som aldrig går att fylla, drömma mig bort om att kunna fungera normalt. Att inte känna paniken inombords när jag bara vill fly, fly från mig själv och allt som rör sig i 180 i mitt huvud, att kunna sova en hel natt utan att vakna kallsvettig. Det tar på kroppen och huvudet att aldrig sova helt. Det kan ju va det som gör att jag skadar mig alltid att jag är så ofokuserad jämt, att jag inte orkar stanna upp och tänka.

Ibland undrar jag hur jag ska orka nästa dag en vecka till ett år till och känna mig halv.
Jag kommer knappt inte ihåg hur det var att va riktigt lycklig, visst finns stunder nu åxå som jag är glad och visst är jag tacksam över det liv jag har med Willy. Men mina tankar i mitt huvud som jag bär med mig alltid ,dag som natt,,, ja kanske just mer på natten då jag inte kan hålla mig sysselsatt, då man lagt sig och somnar och inte kan styra tankarna, då när allt det hemska spelas som en film inne i mitt huvud en film man inte kan trycka på delete och få att försvinna för alltid. Ibland undrar jag över hur den glada tjejen som trotts en uppväxt utan kärleksfulla föräldrar, en tjej full av liv och kärlek skulle varit idag om det fruktansvärda inte hänt

En ung Bea full av liv......

Ja jag vet att det är tråkig läsning men jag mår verkligen inte bra så här års, allt gör sig så starkt påmind, en födelsedag som inte kan firas, det största som hänt i mitt liv den dagen då Ida föddes.

Nä nu ska jag samla ihop mig och försöka sova.

ANNONS
Av Bea Andela - 31 juli 2014 00:26

Idag är en sån där dag då nacken gör för jävla ont, har haft huvudvärk och axlarna känns som om någon motnterat strax under öronen. Full pumpad med piller går jag nu och lägger mig och hoppas att jag mår bättre imorgon.
Somnar till en röst som jag gillar och musik som jag mår bra av
http://youtu.be/qBB-HusEtps
Lev väl och rid vackert !

[Bild]

ANNONS
Av Bea Andela - 18 juli 2014 08:54

Dagarna går så snabbt så man hinner knappt med.
Jag var ju och träna för Bo Jenå med Galope och det var så roligt. Nu jädrar hade det hänt lite, vänster öppnan som vi körde lite fast i sist gick som en dans eller ja åt båda håll gick de bra. Vi började med galoppen och kolla formen och takt och tempo, fick beröm för att det va bra och nosen va framme.Och så blev det lite check på slutorna och nu börjar jag få klämm på de och Kungen är med på noterna, vi red först längsmed långsidan och jobbade med ställningen och takten och sen diagonalsluta från A ut till långsidan, vilken känsla det är när han flyter med och det känns lätt, nu ska vi BARA sätta de på tävling åxå ;)
Sen kom vi till dom enkla bytena ( läs svåra) och Bosse tyckte att jag skulle va lite strängare och ställa lite högre krav på Kungen. Jag har ju så svårt med högersidan sen hjärnblödningen och frakturen på nacken den hänger lixom inte riktigt med och är så snabb som jag vill :( måste jobba jätte mycket med mig själv. Blir lite ledsen när kroppen ställer till det för mig, jag hinner tänka att jag ska flytta skänklen och möta upp med handen sådär jag 5 meter fram innan kroppen utfört det jag vill......
Men på det stora hela blev dom svåra bytena ;) bra.
Och nu har jag fått i läxa att jobba vidare så här.
Och igår körde Nina förbi när jag släppte ut hästar och hade tid att hjälpa mig om 1 timme, hem och fixa Galope och sen skritta bort till Nina, det är så bra det blir lite Bosse light då Ni a åxå rider för honom och sen följer min träning och ser vad vi jobbar med. Så träningen igår blev en fortsättning på Bosse träningen så bra. Och sen är ju Nina Mentalcoch och det behöver jag med min prestationsångest , ni kan lästa om de här http://tranarbloggen.se/
Nu är det inte många dagar kvar till vårt första stora meeting, och som jag längtar ska bli så roligt att få umgås med Milla Persson en vecka och HAVET som jag saknar de !
Här hemma med dom andra hästarna rullar de på Willy rider sin Grålle och det går riktigt bra, jag var upp på honom härom kvällen då jag tyckte han inte såg lika mjuk ut åt båda håll. Men efter en stund blev han fin och nu fixar Willy de , han behöver bara lite hjälp ibland. Gullan är det lite sparsamt med vill helst inte åka av innan min meeting vecka.
Och vår lille underbar Poppe söker jag vagn till så jag kan börja köra honom, men han är så underbart söt. Och har nu funnit sig till rätta och verkar nöjd med att bo på Abbetorpett.

Idag ska jag fixa lite hemma, måste kolla över så jag har allt rent som ska med till Laholm.
Ha en bra helg

Lev väl och rid vackert !

Av Bea Andela - 14 juli 2014 08:17

Äntligen är det Bo Jenå träning igen. Så nu är det frukost och sen släppa ut ett gäng hästar. Sen ryckta och fixa fina kungen, som fick ett bad igå. fattar inte hur han lyckats rulla sig som han gör. Utan min duschspilta skulle jag inte klara ha häst, finns inget som jag ogillar så som skitiga hästar , när allt man tar i blir skitigt, nä bada ofta får dom allt göra i mitt stall :)
Dagens i-landsproblem vilken färg ska jag ha idag när jag tränar ?

Ett litet urval. Nä frukost och sen sätta fart.

Lev väl och rid vackert !

Av Bea Andela - 13 juli 2014 01:58

Vill ni träffa Älg så anlita Chrawalls Älgsafari, ikväll var jag och Willy ute på våra Grå. Och den förbannade Älgtjuren stod på lur igen men denna gången var vi 2 och var snabba att vända och rida en annan väg har ingen lust att få honom efter mig igen, så jag erkänner mig besegrad han får behålla sin grusväg i skogen.

Väl hemma i stallet när Galope var duschad och klar och det bara var att fixa klart och natta dom. Så var jag bara tvungen att gosa lite och borsta av stallets nya stjärna lite :)

Lev väl och rid vackert !

Av Bea Andela - 13 juli 2014 01:58

Vill ni träffa Älg så anlita Chrawalls Älgsafari, ikväll var jag och Willy ute på våra Grå. Och den förbannade Älgtjuren stod på lur igen men denna gången var vi 2 och var snabba att vända och rida en annan väg har ingen lust att få honom efter mig igen, så jag erkänner mig besegrad han får behålla sin grusväg i skogen.

Väl hemma i stallet när Galope var duschad och klar och det bara var att fixa klart och natta dom. Så var jag bara tvungen att gosa lite och borsta av stallets nya stjärna lite :)

[Bild]

Lev väl och rid vackert !

Av Bea Andela - 11 juli 2014 20:44

Falsterbo 2014

Sol

Av Bea Andela - 2 juli 2014 14:19

Sol och underbart väder, Willy har semester och vi har varit ute på våra Grå på förmiddagen. Galope är så fin att rida och det är kul varje dag, bara lite smolk i bägaren han HATAR insekter blir helt tokig när dom kommer runt honom, måste nog köpa något bra spray har ni några förslag på sånt som funkar ?

Lev väl och rid vackert !

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se