galopep

Senaste inläggen

Av Bea Andela - 5 januari 2014 14:17

Även idag var jag och Wolly ute på en tur på våra Grå, och jäklar vad Galope har byggt på sig i rygg och bakdel, stor skillnad när han går i backar nu. Och båda är så taggade och roliga att rida bra start på 2014, men snart är det vardag och jag är ensam i stallet igen då Willy börjar jobba på tisdag.
Och nu är grållarna snart så igång stt jag kan börja att åka och träna igen, Gud så längesedan jag var hos Sissi och Lotta och träna. Längtar efter stt. Få visa min kung och se om dom tycker att det är någon skillnad.
Och jag är lite spänd inför morgondagen och det stora projektet drar igång.....
Nu ut och sko Galope bak, och funderar lite på hur jag ska göra just nu när han är lång i tårna bak och flappskor fram trampar han ju inte av sig, frågan är ,,, är det för han är lång eller flappskorna ???
Återkommer

Vackra Alejandro.
Lev väl och rid vackert!

ANNONS

Sol

Av Bea Andela - 4 januari 2014 12:48

Äntligen visade solen sig! Jag och Willy sadlade våra Grå och tog en tur i skogen på dom något laddade grabbarna :) gick riktigt bra och i ryggen på Grålle kunde vi jobba på den samlade galoppen och Galope jobbade på riktigt fint känns ett snäpp starkare i ryggen och bakbenen nu.

Grålle gjorde ju ett toppen jobb igår med mig och levererade 7 rena byten, så han var så fin för Willy idag att rida, det är livskvalité att få leva med våra hästar.
Och jag måste berätta att jag har ett hemligt projekt på gång , som ska bli så roligt på måndag avslöjar jag vad det är......

Lev väl och rid vackert !

ANNONS
Av Bea Andela - 1 januari 2014 18:07

Haft en underbar första dag på året varmt och skönt fast det är januari. Vi bar lite trötta idag när vi vakna , satt uppe och prata med min Vän Monica till efter 4 inatt. Så vi var trötta när vi kom upp Monica har sovit över här. När väl hästarna var ute var det dax för oss att få i oss lite frukost och sen slappa lite med kaffe i soffan. Klockan blev väl efter 13 innan Champangnen var ur kroppen så Monica kunde köra hem , mysigt att bara få va och i gott sällskap. Sen var det dax för Willy och mig och ta varsin grå och rykta och sadla så vi kunde ta en tur i skogen , och jag är så glad för min Galope som är så mjuk att rida och jag inte får ont i kroppen, älskart!

Lev väl och rid vackert !

Av Bea Andela - 19 december 2013 08:39

Ganska lugnt just nu då alla stallets hästar utom Grålle är vaccinerade.
Inför 2014 har jag klart med seminstation för tappning av sperma på Galope.
Har även tagit kontakt med en Mentalcoch som ska hjälpa mig att bli en bättre tävlingsryttare, något som jag behöver då,det blir någon spänning från det att jag lämnar framridningen och ska gå in på banan. Men nu ska den biten jobbas på, så roligt, det är dax att jobba på Chrawall och inte bara hästarna.
Sen ska det ju göras val ska våra ston ridas eller betäckas ? I så fall med Galope , eller någon annan ?
Är det någon som har erfarenhet av Mentalcoch eller så får ni gärna kommentera och berätta hur ni upplevt de.
Lev Väl & rid vackert!

Av Bea Andela - 14 december 2013 09:21

Wiiiii det hade kommit ett paket i brevlådan, å jag kunde knappt hålla mig tills jag kom upp i in.

Och jag slet upp paketet för det finns inget som gör mig så glad som nya grejer till hästarna. Och jag vänta ju paket från Sara som varit i Spanien på SICAB, hon var snäll och köpte en sån fin (dyrt) visnings grimma till Galope. Så när jag väl fått upp paketet så blev jag ganska snopen det var ingen grimma de va ullstrumpor och fina ullinneskor som snälla Carina skickat till mig.
Dom var jätte fina och så sköna, är invigda. 1000 tack Carina och god Jul kram!

Av Bea Andela - 13 december 2013 11:24

13 december och minus igen.
Linda var här på lussefika på morgonen och nu sitter jag här framför brasan och funderar över dagen.
Mycket tankar i huvudet hur göra och vad göra...............

Av Bea Andela - 12 december 2013 23:44

Ja inte jag!
Men det har varit fint väder +8 och sol. Förmiddagen spenderades med att fixa staket eller laga och sätta ny tråd så det är bra med ström i trådarna, phu kan säga att det av tungt att traska runt i gummistövlar i leran fram och tillbaka med min tråd och sen sätta på strömmen och mäta, yes nu jädrar i min lilla låda nu är det ström som heter duga.
Sen sadla jag min Älskade Galope och tog en tur i skogen, det är stor skillnad nu sen jag la på flappskor på honom inte trampat sig en gång och han jobbar i härlig uppförsbacke med ett fint stöd fram till handen. Det är en annan känsla i handen nu när jag bytt bett på honom efter vilan, detta ligger han lätt och stadigt på med en stängd nöjd mun som skummar jätte mycket.

Jobbet nu går ut på att komma igång igen efter vintervilan och att bli starkare i bakdelen dvs mycket övergångar. Sen blir det en del konditionsjobb, men jag är ju rätt försiktig med att sätta igång väljer att bygga sakta, vill ju ha min Kung länge.

När allt var klart i stallet var det riktigt skönt med ett varmt bad med levande ljus på kanten, och något gott i glaset att dricka.
Nu är stallet släckt och jag ska krypa ner i renbäddad säng underbart, och i natt kommer Willy hem från Danmark. Tänkbart det är Lucia imorgon va snabbt ett år går........
Lev Väl

Av Bea Andela - 12 december 2013 09:34

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se