galopep

Alla inlägg under juni 2014

Av Bea Andela - 22 juni 2014 08:05

Nu har midsommar varit och nu blir det sakta mörkare för varje dag..... Gäller att njuta av varje sommar dag vi har, sol som regn det är ivarjefall ljust. Jag hatar verkligen mörker !
Förövrigt var det en mycket trevlig midsommarafton med trevliga vänner och god mat,, som vanligt alldeles för mycket. Och väldigt nyktert , drack lite gott Rosé men blev jätte konstig i huvudet. ( nog pga av komben Lyrica och måbra piller)
Kungen har vilat 2 dagar och fick ett pass på fältet igår, jobbade med förvänd galopp och enkla byten. Tänk ibland sätter vi dom så klockrent och sen känns det som om hjälp hur ska vi klara rida de här, det är ju snart MSVC debut. Och jag längtar verkligen till V.30 då jag ska ner till Milla en vecka och umgås och tävla och bara va i underbara Laholm.
Grålle och Gullan har ju varit ute en vecka och fick komma in igen, och Gud så trötta dom va, somna platta som döda sillar i boxarna när dom fick komma hem. Och igår fick Gullan ett tömmkörningspass ( promenad på tömm) och hon var super duktig.
Grålle har varit lite irriterad i höger öga, men ser nu bättre ut så idag är det dax att börja jobba igen.
Och i em flyger Willy till Norge på jobb så då är jag ensam igen, börjar vänja mig vid att sova själv har ju mina hundar ( katter) som vaktar matte så hon känner sig trygg :)

Lev väl och rid vackert !

ANNONS
Av Bea Andela - 20 juni 2014 12:11

Ja tiden bara rusar iväg hinner inte med. Och vi har ju gjort massorav saker sen sist, bland annat varit på Mäkardalen championat med Galope och han var jätte duktig som den Kung han är. Tyvärr föredrog domaren hästar som gick som symaskins 1ans raksöm :(
Men vi blev reserv Championhingst.

Idag är det Midsommar som firas med att lägga golv i köket äntligen !
Och sen kommer mina goda älskade vänner och äter och dricker lite gott

ANNONS
Av Bea Andela - 12 juni 2014 06:57

Skulle ta en tur i skogen på Galope igårkväll efter en dag med huvudvärk. Kan säga att det va en av dom snabbaste turer jag ridit.
Lugnt och behagligt joggade jag iväg strax efter 21:30 men kom inte så långt förrän samma jäkla älgtjur som jagade oss i höstas stod på lur bakom ett hörn , och jädrar i min lilla låda så rädd Galope blev , vände på en femöring och full galopp hemåt tur man har klister i röven och inte brukar åka av. Och Älgtjuren efter , kan säga att hjärtat höll på att hoppa ur kroppen på mig. Lyckades trycka på snäckan till mobilen så den ringde upp Willy och i full galopp lyckades säga att jag hade en älg efter mig så plocka upp hästen om jag flyger av, var skit rädd att han skulle gå ikull i den skarpa svängen i gruset,,,,, phu lyckades få kontroll och klara kurvan. Då kom Willy i full fart och möte mig med bilen. Skrittade ( läs taktande) tog vi oss hem med lite lösa skor. Satan jag är inte lättskrämd med denna älgen är inte trevlig och gör mig livrädd.......
Det blev ingen ridtur som jag tänkt utan en tur i en jäkla fart , inte kul uppladdning för tävling i helgen. Har hämtat mig och fått kaffe på sängen 5:30 tror jag sover en stund till innan jag måste gå ut och sko om Galope.

Tyckte jag behövde ett 4 klöver !

Ha en bra dag , lev väl och rid vackert !

Av Bea Andela - 4 juni 2014 13:14

Jäkla skit morgon... Tycker ni en sån här är söt ??

Fy fan för lamm rent ut sagt, halv 4 i motse började ett av grannens lamm skrika utanför sovrumsfönstret och slutade inte, trodde jag skulle bli tokig. Sen kom tidningsbudet som kör som en idiot, är livrädd varje gång att ha ska körs på någon av mina katter eller kottarna, kunde verkligen inte somna om, klarvaken 4 på morgonen. Låg och vände och vred mig och mitt knä gjorde fruktansvärt ont så jag hittade inget bra sov läge, när jag lagom börjat somna in började Willys alarm ringa kl 6 och tror ni han vaknar ,,, NÄÄÄÄÄ väcka honom som somna om direkt och larmet på snoz och bara att göra om samma grej en gång till 9 minuter senare,,,, Arg som ett bi upp och gå på toa och sen ta ett gäng piller, när jag öppna kylen för att ta något att dricka var det äckligt fiskspad från en stor jävla lax som Willy tagit upp från frysen som han ska träna sig på att filéa. Ni som känner mig vet att jag hatar fisk ,, vägrar att ta i fisk !! Jag tänker INTE städa kylen

Willy åkte till Linköping och jag sov en timme till.
Sen upp och ut i stallet , lilla kissen mår lite bättre idag phuuu skönt.
Nu fixa iordning Galope och sen iväg och träna, tur man har en Mentalcoch åxå som tränare när man är upp i varv och rider som om man stulit hästen , efter ett tag hade Chrawall landat på hästen och började rida lugnt och metodiskt och bitarna föll på plats, andas ,handlederna , långsamt tempo ,,, och volla nu funka skolorna och tillochmed en avspänd längning med bibehållen takt.... Och jag är så nöjd! !!! Tack för att du fick mig att landa idag Nina. :)
Avslutar med en bild på underbara Lilla Grå

Lev Väl och rid vackert !

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se