galopep

Direktlänk till inlägg 12 april 2014

Träning x 2

Av Bea Andela - 12 april 2014 08:55

Trotts att kroppen varit riktigt dålig , med känselbortfall i armarna så har jag lyckats att träna 2 dagar för förbundskaptenen Bo Jenå.
Dag 1 mycket koll på formen då Galope gärna kryper in bakomlodplanet, inte mycket ut sådär en 2 cm. Så det var att hela tiden ha koll på formen och när jag tycker han är för öppen i formen då är det bra , måste kalibrera om min känsla. Sen red vi en hel del skänkelvikning och öppna som han blivit riktigt bra på, och mycket öppna i galopp för att jobba rund fin galopp och jobba med rakriktningen i galopp. Det var en mycket trött Kung jag körde hem med.
Dag 2 tränade jag ihop med Camilla på hennes fina hingst Champion en häst jag beundrat sen han var 4 år och nu dansar dom mot st Gerorge.
Så idag fick vi göra vårat bästa och Galope var snäppet bättre med formen och jobbet fortsatte på samma vis med öppna och sen sluta. Sluta har vi inte gjort så mycket men vi hakade på Champion och det gick som en dans. I galoppjobbet red Camilla in i en galoppsluta det är över våran utbildning, men jag var så inne i att lyssna och göra som Bosse sa, så vi haka på och gjorde våran första diagonala galoppsluta, och jäklar i min lilla låda så duktig han var , det svåra var när vi kom fram till X att gå ur den och rida rakt fram i fin galopp. Vi avslutade dagen med att trimma travlängningar på en linje mellan A & E sen mellan A & B och sen galopplängning på långdiagonal, och jag måste våga satsa !
Mycket nöjd med dessa 2 dagar och nu krävs det att jag får vila min kropp och Galope var så nöjd att få stå och njuta av solen denna underbara fredagseftermiddag.

I helgen kommer Milla och det ska bli så mysigt, vi ska på KvK clinic och sen äta lite gott och det lär bli mycket prat stackars Willy.
Och på söndag ska vi försöka oss på att springa och visa Galope förhand på spansktvis.....

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lotta

15 april 2014 10:25

Hej
Vad tycker Bo Jenå om din häst för man hör en del dressyrmänniskor prata lite nedlåtande om de. Hade varit kul att veta vad han tycker men sen är det ju likadant som med halvbloden att det finns både bra o dåliga hästar. Vi skulle oxå vara intresserade av en P.R.E till dressyrtävlingar.

Bea Andela

15 april 2014 13:16

Hej! Tack för att du läser min blogg. Jo Bosse gillar honom och tycker han är riktigt bra :) nu rör Galope sig med mycket längd i steget och inte bara med höga knälyft om du förstår vad jag menar, och sen är han ju ganska stor 172. Alla domare som dömt honom änsålänge har jätte honom bra betyg och goda vitsord för hans gång och rörelser.
Jag tror mycket på PRE och korsning PRE som dressyr hästar
Stort lycka till med din ridning. Med vänlig hälsning, Bea

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bea Andela - 26 november 2015 13:50


Nu har Galope vintervilat i nästan 3 veckor, och både han och jag längtade ut i skogen. Stod länge och ryktade min kung , har inte blivit så mycket pyssel med honom då jag inte varit hemma. Kungen nöjt av att ha sin matte för dig själv, och varje d...

Av Bea Andela - 17 oktober 2015 13:18

Upp i ottan och iväg till Askersund med Galope. Första klassen var LA:3 och han var så med mig och jag hade en härlig känsla. Gick upp i ledning och slutade 3a till sist. Var så nöjd och hade en härlig känsla hela programmet. Tyvärr var priset det...

Av Bea Andela - 5 oktober 2015 22:47

Trollet är helt underbar och är ett A-barn i allt hon gör. Hon har fått börja stå en stund i egen Box och är helt cool och äter och lägger sig och sover helt lugnt. Men jag har aldrig hört någon klucka i sig mjölk så länge när dom släpps ihop igen ef...

Av Bea Andela - 2 oktober 2015 09:01


Idag är det 25 år sen.25 år av oändlig saknad.25 år av en otröstlig sorgJag har fortfarande svårt att ta in att Du inte finns, svårt att förstå att jag har klarat 25 år utan DigTiden går men, i mitt huvud står tiden still, allt är lika tydligt som de...

Av Bea Andela - 25 september 2015 20:37


Ja jag tycker det var nödvändigt Anna! Och jag är glad och stolt över min Pepino häst och det är tradition att man märker spanska hästar och jag kommer göra det igen. Och jag tycker det är skit snyggt ! ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se