galopep

Alla inlägg under augusti 2013

ANNONS
Av Bea Andela - 11 augusti 2013 23:39

Idag har vi varit i stallet och fixat hela dagen, passade riktigt bra då det regnat hela dagen. Vi har byggt om lite och gjort Grålles box som var 14 kvadrat lite större.

Det är DiNozzos gamla box som vi har tagit bort fronten på och halva blir foderutrymme och resten blir en del av Grålles box. Jag tyckte lite synd om honom när han fick flytta från sin stora box på nästan 22 kvadrat när Galope kom. Den boxen passade bättre att ha hingst i, men nu har dom snart nästan lika stora boxar. Och så målar jag samtidigt så det blir fräscht och fint. Här kommer före bild så ni kan se sen hur fint det blev. Det är inte målat sen 2009 så det var verkligen hög tid.

Och klockan sprang som vanligt iväg och inte förren klockan 20:10 kom vi upp i sadlarna på våra Grå. Idag var det inte den bästa turen vi haft , i början var Galope fin men sen blev Grålle skrämd av fåglar som flög upp och han var ju inte sen att spinna på och bli riktigt jävlig för Willy, och Galope var ju inte sen att hänga på och resten av ritten hade vi fullt upp att sitta kvar på varsitt dynamitpaket. Inte så bra med min dåliga kropp och Willys höft och ben som knappt hunnit bli bra. Jag fixad ordning grabbarna Grå och nattade dom och Verner och Willy kastade sig i bilen och körd upp och kollade beteshästarna och sen iväg till Valentino och hämta Pizza, till den blev de ett avsnitt Bones
Nu ska jag stupa i säng så trött då jag somna vid halv 4 i morse. Godnatt
LevVäl

ANNONS
Av Bea Andela - 7 augusti 2013 14:37

Varit en del att fixa med på förmiddagen, som alltid. Och nu är allt putsat och klart, nu ska jag bara tända till och tagga att åka och tävla, lite svårt tycker jag de e så här en vardagskväll, vad tycker ni om att tävla en vardagskväll ?
Träningen i går gick ju så där på en övertaggad Grålle så jag bestämde mig för att ringa till Heda och se om jag kunde byta häst och klass. Och det fixade snälla Mia, tack!
Nu ska jag bara lyckas lära mig ett nytt program som jag aldrig ridit, och efter hjärnblödningen har jag lite svårt med minnet. Så vi får se hur detta går.
Nu är det kaffe och sen lasta i allt i bilen och fläta Kungen.
Lev Väl !

Av Bea Andela - 6 augusti 2013 13:55

Igår var jag hos Jonas och Anna och trimma lite med Grålle blev rätt följsamm efter en stunds jobb. Red mycket förvändgalopp och sen rättvänd och lägga ner honom i formen och lite mer åt mellangalopp sen upp i formen och förvänd.

Idag var det att  upp och åka iväg med Grålle och träna för Sissi, var en taggad häst och jag började att jogga runt och sen rida serpentiner fram och tillbaka. Vi jobbade vidare med programet och 10m volter i galopp och sen förvänd. Fin häst ända tills åskan och regnet från helvete smattra på ridhustaket, då brann det till i hjärnan på honom och sen var det inte så lätt och när han blir så laddad och svår riden är det inte bra för min nacke. Blir faktist ganska less på honom, skulle startat i morgon men,,,,,,,,,   det är som att köra huvudet i väggen när han är så här vill inte ut och göra en skit ritt på honom.

Det här med väder är konstigt i Gottlösa regna det som FAN och jag hade ju givetvis rutorna helt ner då hundarna är i bilen. Och här hemma 1,5 mil därifrån har jag inte fått en droppe.

Nä nu ska eftermiddan spenderas på att lära mig ett nytt program och sen rida Galope och tömmköra Verner.  

Av Bea Andela - 5 augusti 2013 10:56

Wiiiiiii Galope ser bra ut ingen svullnad någonstans !
Men mig är det så där ont i nedre delen av ryggen där jag fick en vridning, men tur att det finns piller att ta till.

Av Bea Andela - 4 augusti 2013 23:02

Dagen har bestått av att flytta unghästarna då torkan har gått hårt åt det som är så öppet. Så nu har dom fått flytta upp i skogen och vi kan rida på vårat bete igen. Sen blev det att köra ett lass Hö, himmel så svettigt de va.
Nu ikväll skulle vi ta en tur i skogen på dom grå. Det var en sval skön kväll, underbart när det fläkta lite. Men så hände det som inte får hända när jag skulle gå över diket gav röret vika och Galope trampa igenom med ett fram ben och vi höll på att störta omkull han gick ner på vänster sida och lyckades att ta sig upp. Det var så när att det blivit en riktig olycka, mitt i allt när han fastna drog han av sig skon. Och. Jag drog ryggen snett ont som fan men så glad att vi tog oss upp och att jag inte fick honom över mig.
Har nu kylt honom och fått på en ny sko måtte nu min älskade Kung inte skadat sig, ska försöka att sova utan att drömma mardrömmar om vad som kunde hänt.

Av Bea Andela - 4 augusti 2013 22:46

Dagen har bestått av att flytta unghästarna till nytt bete då torkan har gått hårt åt det

Av Bea Andela - 2 augusti 2013 17:08

Inte varje dag man fikar med en häst i knäet, tack Yvonne & Anna för att jag fick mysa en stund med MiniMys

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se