galopep

Alla inlägg under maj 2013

Av Bea Andela - 21 maj 2013 23:08

Började dagen med att starta upp kroppen som var allmänt dålig idag, efter mycket kaffe tog jag så tag i första hästen.

Det blev Galope, han var ren och fin efter gårdagens bad i K9 grejer. Måste säga att manen har fått en annan dimesion, så mjuk och silki och lätt att reda ut. De här med lång man är ju en främmande värld för mig, fniss jag som vill ha allt frisserat. Men har man köpt en Champion kan man  ju inte kapa manen, till och med jag tycker det vore hädelse, tror jag behandlar den bättre än mitt eget hår och med dyrare produkter. Så när han var ryktad och alla grejer på och de e mycket skydd överallt och boots, han får inte trampa sig det är lite skört nu när jag börjat sätta lite mer press på honom, han orkar inte så länge och då är det lätt hänt. Ut i skogen en runda och sen upp på fältet och trimma lite galopp, han har lite svårt för det här med förvänd, men sakta men säkert går det framåt. Grå nr 1 tyckte det var jobbigt så det blev korta sekvenser Och sen jobba honom lång och låg som avslutning. På väg hem upptäckte han beteshästarna och talade högt och tydligt om att här kommer jag och jag är Kung för de har min Matte sagt   väl hemma fick Kungen  beta gräs och sen gå ut och rulla sig de e han bäst på!

 

ganska kul bild då Fuxen bakom åxå är min.


Sen var det dax för lunch för mig och alla Doggarna. Mätta i magen åkte jag, Jack & Eroz mina trogna följeslagare till Mjölby för att köpa lite foder och lämna grejer på brodyr.

Så var det dax att rida Grå nr 2 inte den lättaste häst jag haft ( och vi har gjort honom själv) hur kunde de bli så här skarpt   det var ju inte riktigt vad vi tänkt när vi la PRE på vårt SWB sto, men nu har vi honom. Innan min skada var han såååå fin att rida men efter  6 veckor med en helt kass hov ( värsta hovbölden jag varit med om Penicillin x2) är han nästan igång eller han är igång och ska börja sättas i riktigt jobb. Och de e då det blir jobbigt, denna häst ska inte stå  blir inget kul att rida då halva passet består av levader och carioller inte så bra för min nacke, Matte helt slut men ge mig,,,,,, skulle inte tro de!!!!

Vet ju hur fin han är när han är i form så det är bara att slita på...... Hujeda mig min kropp.

 

se så from han kan se ut.

Imorgon blir det träning för Sissi Lilja, hoppas jag tar mig ur sängen. Godnatt   

ANNONS
Av Bea Andela - 20 maj 2013 14:52

Idag är jag tacksam för Galopes fantomendräkt :)

ANNONS
Av Bea Andela - 20 maj 2013 11:39

Nu har det gått en tid och mycket har hänt.

Galope tränar på och börjar kännas mer och mer stark i kroppen och jag börjar hitta knapparna mer och mer tillochmed galoppknappen   Vi fick hoppa in och va lag ryttare i divIII då det var många halta hästar, så tävlingsdebuten kom väldigt snabbt. Så vi träna de på att rida program och jag lastade och åkte bort till Anna & Jonas så vi fick testa på ett nytt ställe, han var sååååå fin allt funka perfekt och jag sa till Willy at går han så här kan han gå på 70%.

 


På Torsdagen hade LRS CR dressyr på tävlingsbanorna så jag tyckte att det var ett bra tillfälle att åka och generalrepetera inför Lördagen, han är ju rätt hingstig att rida blad andra hästar ute, framridningen är ute och programet inne.

Eftersom det regna var det tyvärr inte så många som kom och det var inte så många hästar på framridningen. Men min fina häst var duktig och sprang ihop hela 69,4% och det var en bra känsla i handen.


Så kom då den stora dagen våran tävlingsdebut programet var LC:2 och Div III hos LRS på Tollstad

väl på plats var det för mig att gå och anmäla och visa pass osv.

Sen var det dax att lasta ur en taggad hingst, när väl allt var på plats var det bara matte som skulle upp. Väl i sadlen talade Kungen om att han var där och alla blickar riktades på en taggad hingst som studsade fram. När jag kom in på framridningsbanan satte jag honom i jobb direkt och då var min fina häst på jobbet och var så duktig på en mycket trång framridning. Det blev lite tidigt vi tog ut honom så nu vet vi de, och mycket att titta på så här på våren (brunstider).

När det var vår tur att gå in i collectingring var han min fina Kung och gick som en lite klocka i programet det sista man gör i detta program är en travlägning och det är han inte stark nog till att göra. Men han påbörjar den bästa vi någonsin fått till, och vad gör dumma matte då jo ber om lite till och smack där kom galoppen. Men men glad och otroligt nöjd matte skrittar ut på sin Kung.

Och hör och häpnad vi fick lite över 68 % och blev 4a i våran första start! Och laget kom på en 2a plats så nu är det FINAL som gäller.

   

Av Bea Andela - 9 maj 2013 00:07

Ja det har varit dålig uppdatering, mår piss pga tummen, visste väl egentligen att det skulle bli operation av den. Men jag fixar inte det just nu varit för mycket av den varan, typ konstant sen 2011. Och jag har ju nyss fått börja rida sen sista op, och jag VILL RIDA NU, med så fina hästar i stallet så blir jag knäckt av 2-3 månader till. Så jag är helt ur gängorna. Men.....
Galope tränar på och blir starkare och kliver på mer och är helt underbar, dock lite hingstig att åka med. Ska ju rida CR Dressyr imorgon hur de nu ska gå när det är lite trångt och mycket hästar och starter på 2 banor..........
Återkommer imorgon så får vi se hur de gick , håll tummarna ( ni som kan hålla dom till skillnad från mig) kl 19.10
Godnatt
Om jag nu kan sova de åskar som fan.

Av Bea Andela - 3 maj 2013 15:45

Träningen igår gick bra, så nöjd och det har hänt massor i traven. Fokus låg på programträning, väldigt nöjd, är egentligen bara fattningarna som konträr så bra. Så dom får vi fortsätta att lägga jobb på. Har lite problem med synkningen min högersida funkar ju inte riktigt. Och han går inte riktigt fram till handen som jag vill. Men det ger mig en behaglig känsla att kunna styra runt ett program utan att jag får ont i kroppen av att bara sitta ner i traven, Gud vad jag älskar denna häst. När vi har jobbat ihop oss blir det så bra! Så sista träningen är helt klart det bästa, längtar redan till nästa. Så tills dess fortsätter jag med min skogsträning, med tempoväxlingar.
Har även bytt bett på honom och gått ifrån det 3 delade till ett Sprenger Tornado, tycker han ligger bättre kvar på de. Det stora kruxet är att hitta så små bett denna stora PRE hingst har 10,5 i bett.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se